Kansanedustajaehdokas Sara Pekonen on vastuuntuntoinen ihminen, joka päätöksiä tehdessään osaa ajatella myös niiden vaikutuksia muihin. Sara on tehtävissään ehdottoman luotettava eli pitää sen, minkä lupaa, ja hoitaa sovitut asiat loppuun saakka. Hänellä on vahvoja näkemyksiä ja periaatteita jopa periksiantamattomuuteenkin saakka, mistä on hyvänä puolena se, ettei hän tekemisissään heilu kuin tuuliviiri.

 

Salla Sipilä
viestintäpäällikkö

 


 

Olen tuntenut Saran vuoden 2012 kunnallisvaalien vaalityöstä asti, jolloin me molemmat olimme ehdokkaina.  Silloin jo opin, että Sara on hyvin asiaan omistautuva, hyvin ihmisläheinen ja hän tulee toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa. Näiden parin vuoden aikana, kun olen oppinut vielä paremmin tuntemaan Saraa, nämä hänen ominaisuutensa ovat vain vahvistuneet.

Saralle on hyvin tärkeää sosiaali- ja terveysalan asiat ja niiden riittävyys kaikille apua tarvitseville. Sara on tosiaan hyvin ihmisläheinen ihminen ja hän haluaa auttaa kaikkia apua tarvitsevia riippumatta ihmisen taustasta.

Tämän päivän yhteiskunta ikävä kyllä tekee ihmisistä eriarvoisia. Jotta eriarvoistumista voidaan vähentää ja saisimme yhteiskunnan toimimaan kaikkien meidän hyväksi, tarvitsemme Saran kaltaisia päätöksen tekijöitä eduskuntaan. Juuri sellaisia, jotka omalla esimerkillään, omalla asioihin paneutumisella ja omien arvojen mukaisesti toimivat estääkseen ihmisten eriarvoistumisen.

Kestävä kehitys on myös Saralle hyvin tärkeää. Meidän kaikkien pitäisi ottaa mallia Sarasta ja toimia vastuullisesti, jotta myös meidän jälkipolvilla olisi hyvä elää.

 

Helena Lehtinen
järjestöasiantuntija
Palvelualojen ammattiliitto PAM
Myyrmäen aluetoimikunnan jäsen

 


 

Sara on jämpti, oikeudenmukainen tasa-arvon sekä tasapuolisuuden kannattaja. Hän on valmis taistelemaan eriarvoistumista vastaan koska kokee sen sydämenasiakseen.

Eriarvoisuus on yhteiskunnassamme yhä akuutimpi ongelma, joten tätä kehitystä vastaan kaikin keinoin taistelevia poliitikkoja tarvitaan tulevaan eduskuntaan.

Nähdäkseni oman kokemusmaailmani kautta pienen ihmisen puolustajia ei tässä maailmankolkassa liiemmälti esiinny, joten on kunnianarvoisaa että toisin ajatteleviakin poliitikkoja on olemassa.

Sara kyllä toimii tässä ruohonjuurikentässä erittäin ansiokkaasti.

 

Jon-Petteri Vehmanen
Huolitsija

 


 

Opiskelijayhdistyksen edunvalvontaa yhdessä tehneenä, voin vakuuttaa, että Sara tekee vaikuttamistyötä suurella sydämellä! Hän on yhteistyökykyinen ja virkistävän kannustava persoona. Kampanjan kärkiteemat tiivistävät hyvin sen ihmisen, jonka olen viime vuosina oppinut tuntemaan.

Sara on ihailtavan vahvasti omalla tiellään.

 

Tiia-Maria Luukko
Sosionomiopiskelija
Opiskelijayhdistys Soffa ry:n varapuheenjohtaja
Talentian Sosiaalialan Opiskelijoiden TaSO ry:n hallituksen jäsen

 


 

Sara politiikkona on varmasti mielestäni pätevä monestakin syystä, yksi suurimpiin kuuluu se että Sara ajattelee aina pienen ihmisen etuja. Vaikka menisi kuinka kurjasti niin hänellä on tapa unohtamaan ihmisen pienet murheet sekä avautumaan tavalla millä kukaan muu ei siihen pysty. Sara näkee sieluun sisälle, kokee sympatian ja hellii niitä asioita mitä kukaan muu ei voi.

Toinen suuri Saran vahvuun on ettei hän kaipaa tälle vastinetta, hän tietää mitä hän itse haluaa ja päämääräisesti kulkee sitä kohti ja muilta odottaa vain kannustusta ja hymyä. Nähdä oman kättensä jäljen. Sohimalla siihen koloon minne muut eivät vauvaudu tai halua. Hän yksinkertaisesti näkee arvon kaikkialla, jopa niissä jotka eivät itse näe sitä.

 

Oscar Byman
Matkapuhelinhuoltaja

 


 

Tutustuin Saraan poikkitieteellisessä kouluprojektissa muutama vuosi sitten, ja olemme siitä lähtien olleet ystäviä. Sara toimi vastuullisessa tehtävässä, ja huomasimme projektiryhmän kanssa heti alusta lähtien, että Sara on luja, luotettava ja määrätietoinen tekijä. Kun Sara ryhtyy johonkin, hän on siinä koko sydämellänsä mukana.

Sara on yksi empaattisimpia ja hyväsydämisimpiä ihmisiä joita tunnen. Hän on aidosti kiinnostunut ihmisistä ja laittaa muiden tarpeet omiensa edelle. Hänellä on kova moraali ja hän taistelee niiden asioiden puolesta, jotka kokee tärkeiksi. Sara uhraa omasta ajastaan paljon muiden hyväksi ja pitää heikoimpien puolta. Sen lisäksi, että hän haluaa pitää huolta ihmisten hyvinvoinnista, Sara pitää myös luonnon ja eläimien puolta. On ollut erittäin hieno työskennellä ja tutustua näin lämpimään ja vahvatahtoiseen ihmiseen kuin Sara. Jos kenet, hänet haluaisin saada huolehtimaan niin pienistä kuin isoistakin tärkeistä asioista, jotka koskettavat meitä ja ympäristöämme.

 

Christel Komulainen
Mediatekniikan opiskelija

 


 

Sara on rauhallinen ja jämäkkä haastavissakin tilanteissa, ja häneltä sujuvat myös markkinointi- ja budjetointitehtävät. Todellinen moniosaaja!

 

Raisa Varsta
Lehtori

 


 

Sara on lämminsydäminen, humaani ihminen. Hän on myös fiksu, tunnollinen ja rehellinen. Hänellä on hyviä, perusteltuja näkemyksiä yhteiskunnallisista epäkohdista. Lisäksi hän on ns. pienen ihmisen asialla. Tänä koventuvien arvojen, materialistisuuden ja ihmisten loppuunajamisen aikana on hienoa saada tervettä inhimillisyyden ääntä kuuluville. Saran ääntä.

 

Henrik Vehviläinen
Muusikko, muusikantikko, kuljettaja

 


 

Tein yhteistyötä Saran kanssa lyhytelokuvaprojektissa – Sara tuottajana/catering-vastaavana ja minä näyttelijänä. Koko projektin ajan tuotantopuoli sujui mainiosti ja etenkin catering oli minulle jokaisen kuvauspäivän ilo! Kasvissyöjänä koin hänen huomioivan erityisruokavalioni hienolla tavalla ja Sara oli myös koko projektin ajan hyvin kannustava ja tsemppaava tuki näyttelijätyölleni!

 

Heini Haapaniem
Näyttelijä